I hamnen i Skåre utanför Trelleborg har helt svämmat över under natten till lördagen.
I hamnen i Skåre utanför Trelleborg har helt svämmat över under natten till lördagen. - Foto: Johan Nilsson/TT

Översvämningar och strömavbrott i Babets spår

Översvämningar, strömavbrott och nedblåsta träd rapporteras i spåren av stormen Babet, som drog in över södra Sverige på fredagen. Under dagen väntas vinden mojna, men orange varning gäller fortfarande under morgonen.


Tåg, bussar och flyg ställdes in när stormen Babet drog in över södra Sverige på fredagen. Framåt kvällen ökade vindarna i styrka och under natten till lördagen har ovädret orsakat översvämningar och strömavbrott i Skåne, rapporterar lokala medier.

Stormen ställer också till det i trafiken. Hundratals larm har kommit in om träd som fallit över vägar, uppger räddningstjänsten för Expressen.

Hittills har inga personskador rapporterats. I Bjärred föll ett stort träd över en personbil med en familj i, men familjen klarade sig oskadd, rapporterar Sydsvenskan.

I övrigt har inga allvarligare incidenter rapporterats under natten, enligt räddningstjänst Syd och Storgöteborg.

En del mindre hamnar är översvämmade. SMHI har utfärdat en orange varning för högt vattenstånd längs Skånes sydkust, från Sibbarp till Sandhammaren, som fortsatt gäller till 9-tiden på lördagsmorgonen.

I sydvästra Danmark är vattenståndet på flera håll två högre än normalt och invånare i staden Åbenrå evakuerades, rapporterar Ekot.

De kraftiga vindarna håller i sig till lördagsmorgonen, därefter väntas stormen mojna.

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!