Moderaternas partiledare Ulf Kristersson.
Moderaternas partiledare Ulf Kristersson. - Foto: Pontus Lundahl/TT

Ulf Kristersson: Nu blåser högervindar

Moderaterna är samlade i Umeå för att lägga grunden till den politik man hoppas ska leda till valseger 2026. Moderaterna är den nya mittpunkten i svensk politik, säger M-ledaren Ulf Kristersson.


Runt 600 moderater är samlade i Umeå under fyra dagar för att besluta om partiets framtida politik. På lördagen håller M-ledaren och statsministern Ulf Kristersson sitt tal till stämman.

— Att vara vänster var länge det normala i Sverige. Så är det inte längre. Nu blåser tvärtom högervindar och Moderaterna är största parti bland väljare under 30, säger Kristersson.

— Det har alltså skett en rejäl förskjutning bland morgondagens väljare. Framtiden tillhör oss: Moderaterna är den nya mittpunkten i svensk politik.

Han talar om stora utmaningar som ligger framför – det ekonomiska läget, den inre och yttre säkerheten, klimatomställningen och den svenska elförsörjningen samt en ny invandringspolitik och bättre integration.

— Vi är de vuxna i rummet i svensk politik. Vi polariserar inte, vi driver inte kulturkrig. Vi kan prata med alla, säger Kristersson.

TT
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!