Singlar samlas på Ica Maxi.
Singlar samlas på Ica Maxi. - Foto: Johan Eklund/TT & Gorm Kallestad/TT.

Ica Maxi-butiken arrangerar singelkväll: "Jättekul"

En Ica Maxi-butik har under flera års tid arrangerat singelkvällar. I fjol slog butiken rekord i antalet besökare.


Det är inte första gången som Ica Maxi Välsviken i Karlstad anordnar en kväll för singlar att träffas. Träffarna har skett årsvis, varje gång runt den 11 november som är singlarnas dag. Traditionen kommer ursprungligen från Kina där man firar singlar som är stolta över att kunna leva ensamma. Det var Nya Wermlands-Tidningen först att rapportera om. 

Över 100 besökare i fjol

Icas alldeles egna singelkväll inträffar under fredagen den 10 november, och det blir sjunde gången för butiken i Karlstad. Förra året slog de rekord med 110 besökare. 

– Förra året slog vi rekord i antal personer som kom på vår singelkväll, det var jättekul, säger Caroline Kullberg som är ansvarig för singelkvällen, i ett pressmeddelande.

"Det finns ett stort behov av den här typen av evenemang"

Årets singelkväll kommer att innehålla provsmakningar, erbjudanden och tävlingar. Målet är, enligt Kullberg, att besökarna ska skaffa sig nya bekantskaper och kanske vänner. 

– Det var flera personer som kom fram och berättade att de fått nya vänner genom det här. Jag tror att det finns ett stort behov av den här typen av evenemang, säger Kullberg till Nya Wermlands-Tidningen.

Ica
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!