Polisen har spärrat på en av platserna. Där kommer teknisk undersökning att genomföras under dagen. Arkivbild.
Polisen har spärrat på en av platserna. Där kommer teknisk undersökning att genomföras under dagen. Arkivbild. - Foto: Johan Nilsson/TT

Tre bränder i Örebro – mordbrand utreds

Inom loppet av en halvtimme larmades polis och räddningstjänst om flera bränder i centrala Örebro. Polisen utreder mordbrand, men har ännu ingen misstänkt gärningsman.


— Vi måste koppla ihop bränderna och ta det i beaktning i och med att det är både nära i plats och i tid, säger Christina Hallin, presstalesperson vid polisen.

På det första stället började det brinna i ett källarförråd i ett flerfamiljshus. Senare har det spridit sig till konstruktionen och ett intilliggande hotell uppges vara rökfyllt. Ett okänt antal boende har evakuerats.

Vid 8-tiden på lördagsmorgonen är räddningstjänsten fortfarande på plats.

— Vi kommer vara där i minst två timmar till, säger Ilona Lindholm, teamledare på SOS Alarm räddningsregion Bergslagen.

Polisen har spärrat av platsen och kommer genomföra teknisk undersökning under dagen.

En dryg halvtimme efter första larmet inkom ett nytt. Då brann en soptunna som var placerad i en passage till en innergård. Lågorna spred sig så att räddningstjänsten fick frilägga ett innertak.

Enligt polisen ska det också brunnit i soptunnor i centrala Örebro. Även det ska man ha larmats om inom samma halvtimme som de andra bränderna.

Det finns inga uppgifter om att någon person skadats vid någon av bränderna.

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!