Karlskrona 2014: Blommor, ljus och en nalle utanför porten till det hus där den åttaåriga flickan som mördades bodde. Arkivbild.
Karlskrona 2014: Blommor, ljus och en nalle utanför porten till det hus där den åttaåriga flickan som mördades bodde. Arkivbild. - Foto: Johan Nilsson / TT

Slog ihjäl 8-åriga Yara med brödkavel – nu vill morddömda kvinnan släppas fri

Åttaåriga Karlskronaflickan Yara Alnajjar slogs ihjäl med en brödkavel i sitt hem på valborgsmässoafton 2014. Yaras morbror som dömdes till 14 års fängelse – och hans fru som utövade våldet dömdes till livstids fängelse. Nu vill hon få sitt straff tidsbestämt – på grund av krig.


"Det är krig i mitt hemland Gaza och jag är väldigt orolig, skriver kvinnan i sin ansökan, rapporterar SVT Nyheter Blekinge.

Kvinnan, som i ansökan skyller mordet på sin man, har avtjänat nio år av sitt livstidsstraff och sitter nu på anstalten Hinseberg.

Yara Alnajjar från Gaza hittades livlös hemma hos sin morbror och hans fru i Karlskrona på valborgsmässoafton. Under den tid flickan bodde hos morbrodern larmades socialen flera gånger om att hon troligen for illa. Polisen faxade den sista orosanmälan till socialtjänsten under påsken.

Kommunen registrerade inte att faxet var att betrakta som en anmälan. Det blev liggande i ett postfack och upptäcktes först efter flickans död.

TT
/
/
SVT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!