Paret Lagerkrans fick sin son på parkeringen utanför Ica Kvantum.
Paret Lagerkrans fick sin son på parkeringen utanför Ica Kvantum. - Foto: Claudio Bresciani/TT & Christine Olsson/TT

Förlöste sin son på Ica Kvantums parkering: "Värkarna kom halvvägs genom handlingen"

Paret Lagerkrans anländer till Ica Kvantum under en måndagsmorgon för att storhandla inför veckan. 20 minuter senare håller de i sin nyfödda bebis.


Paret Jimmy och Michelle Lagerkrans anlände till Ica Kvantum i Nässjö för att handla inför veckan. Halvvägs genom affären börjar gravida Michelle Lagerkrans känna värkar, berättar hon för Smålands-Tidningen. Dagen innan började hon känna att någonting var på gång, och följande morgon får hon mer ont. Men värken är inte tillräcklig för att alarmera Lagerkrans, och paret tar bussen till Ica Kvantum.

"Nu kommer han"

– Vi går in på Ica, vi börjar plocka varor, vi går igenom halva Ica och då kommer värkarna. Jag sa till Jimmy att ”Nu kommer han”. Han tittade på mig och såg ut som ett frågetecken, berättar hon för Smålands-Tidningen. 

09:20 kommer värkarna. Paret ringer omedelbart efter en ambulans och Michelle tar sig ut ur butiken till parkeringen för att luta sig mot en skylt. Ambulansen anländer 15 minuter därpå, samtidigt som vattnet går.

"Det var en stor chock"

"Ica-bebisen", som Smålands-Tidningen kallar honom, föds klockan 09:41. Trots omständigheterna gick förlossningen bra och bebisen Alex, som föddes tre veckor för tidigt, var frisk och välmående. 

– Det var en stor chock. Sen var det ju jätteskönt att allt gick som det skulle, säger Jimmy Lagerkrans till tidningen. 

– Det känns jättebra. Han är väldigt snäll och lugn. Han gör inte mycket ljud ifrån sig, säger Michelle.

/
Ica
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!