- Foto: Pontus Lundahl/TT & Pexels

Här är Moderaternas raderade Instagraminlägg – gjorde ”Spotify wrapped” om skjutningar

I veckan släpptes Spotifys uppskattade "Wrapped". Moderaterna gjorde sin egen tvist och bytte ut låtarna mot skjutningar. Något som inte gick hem hos alla. Här är deras raderade inlägg.


Spotify har som tradition att mot slutet av året släppa en "Wrapped" till sina användare med deras mest lyssnade låtar och artister. Under fredagskvällen gjorde Moderaterna en tvist på "Wrapped", vilket Aftonbladet var först med att uppmärksamma.

I ett Instagraminlägg som nu är raderat, bytte Moderaterna ut låtarna i "Wrapped" mot skjutningar i Sverige. ”Antalet dödsskjutningar 2023 – 332” och ”Sverige wrapped” löd inlägget, skriver Aftonbladet. 

Inlägget raderades snabbt

Martin Borgs, biträdande partisekreterare i Moderaterna, skriver i ett mail till Aftonbladet att partiet ville testa något nytt och att de är övertygade om att det går att vända brottsligheten i Sverige.

– Inlägget fick positiv respons från många men landade inte rätt hos andra. Ibland blir det så när man testar nya grepp och då är det ingen stor sak att ta ned ett inlägg, skriver Borgs till Aftonbladet.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!