En svensk medborgare skadades i ett skottlossning i Bryssel på onsdagskvällen.
En svensk medborgare skadades i ett skottlossning i Bryssel på onsdagskvällen. - Foto: Johanna Geron/Reuters/TT

Kristersson: En fruktansvärd händelse

En svensk kvinna som arbetar för Moderaterna skadades i en skottlossning i de centrala delarna av Bryssel på onsdagskvällen. "Mina tankar är med henne och hennes familj", skriver statsminister Ulf Kristersson i ett inlägg på Facebook.


Svenska utrikesdepartementet uppgav på onsdagskvällen att den skadade är en svensk kvinna i 30-årsåldern och att anhöriga har underrättats.

Enligt Kristersson är kvinnans skador inte livshotande och hon mår efter omständigheterna bra.

"Det är naturligtvis en fruktansvärd händelse, bara några veckor efter terrordådet där två svenskar mördades och ytterligare en skadades", skriver statsministern.

Fyra personer uppges ha skadats i skottlossningen som inträffade vid 19.30-tiden på onsdagen, rapporterar Le Soir med hänvisning till polisen. En av de träffade beskrivs ha livshotande skador.

Belgisk polis utgår från att det inte handlar om ett terrordåd, utan händelsen utreds som gängrelaterat våld, enligt statsministern.

"Vår medarbetare hade oturen att befinna sig på fel plats vid fel tillfälle. Mina tankar är med henne och hennes familj. Vi säkerställer nu att hon och hennes kollegor får det stöd som de behöver", skriver Kristersson i inlägget.

TT
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!