- Foto: Privat & Mikael Fritzon/TT

Elliott, 20, är försvunnen – mammans vädjan till allmänheten: “Hitta bilen”

Elliott, 20, från Skellefteå har varit försvunnen i över en vecka. Räddningsinsatser har gjorts för att hitta honom men utan framgång. Nu vädjar Elliotts mamma till allmänheten om hjälp att hitta sonens bil.


Elliot, 20, från Skellefteå, är försvunnen. Det sista spåret efter honom är från tisdagen den 28 november då hans telefon visar att han åkte norrut till Jävre, troligtvis körande i sin mörkgrå Volvo S80. Men efter det finns inga spår av honom, skriver Aftonbladet

Polisen i Skellefteå planerade att söka efter Elliott med helikopter men på grund av dåligt väder har det inte gått att genomföra. 

– Vi har lyst bilen och personen. Vi har utfört vissa rutinåtgärder men vi kommer inte längre, nu hoppas vi på att få in tips, säger Johann Kristiansson, polisinspektör i Skellefteå, till Aftonbladet.

I nuläget misstänker polisen inget brott kopplat till försvinnandet. 

Missing People har letat över 60 mil

Missing People har hjälp till med sökandet efter Elliott, men utan någon framgång.

– Vi har sökt över 60 mil väg bara sedan i onsdags. Vi har pratat med de stora taxibolaget, med hotell och med kommunerna i närheten som haft plogbilar ute men vi har inte hittat ett enda spår. Bilen är totalt försvunnen och då blir det som att leta efter en nål i en höstack, säger Martin Persson på Missing People, till Aftonbladet. 

Elliots bil som är försvunnen. Foto: Privat

Mamman vill ha hjälp att hitta bilen

Nyheter24 har varit i kontakt med Elliots mamma Anna som vill ha hjälp av allmänheten att hitta Elliots bil, i hopp om att på så sätt kunna hitta Elliott.

– Elliott kan ha rört sig längre än längs Norrlandskusten. Eftersom vi inte har några spår sedan i tisdags kan han ha åkt över gränsen till Finland, Norge eller befinna sig i södra Sverige. Elliott och bilen kan vara var som helst, säger Anna till Nyheter24.

Hon ber alla att kolla i närheten av sitt hus för att se om bilen kan finnas där. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!