Händelsen har anmälts till särskilda åklagarkammaren. Arkivbild.
Händelsen har anmälts till särskilda åklagarkammaren. Arkivbild. - Foto: Maja Suslin/TT

Insatsstyrka stormade fel lägenhet: "Panik"

Polisen trodde att de slog till mot kriminella, men bakom den uppbrutna dörren fanns bara en kvinna och hennes ettåriga son. Nu har insatsen anmälts, skriver Aftonbladet. Jag trodde att jag och min son skulle bli mördade, säger kvinnan till tidningen.


Händelsen utspelade för en tid sedan i södra Stockholm. Kvinnan satt i soffan i sin lägenhet och pratade med en vän i telefon. Hennes son låg och sov i sovrummet.

Vid 22-tiden hörde hon ljud från trapphuset och det började banka på dörren. Enligt henne berättade de inte att de var poliser.

— Jag fick panik. Jag var totalskärrad. Men när jag ropar ”ring polisen!” så hör jag hur de börjar borra i dörren. Jag trodde att det var galningar med motorsåg. Det enda jag gör är att hålla emot dörren med all min kraft.

Dörren drogs upp och insatsstyrkan tog sig in med dragna vapen. Snart insåg hon att det var poliser.

De sade att de misstänkte att två personer i ett kriminellt nätverk funnits i bostaden, men insåg snart att de gått in i fel lägenhet, enligt kvinnan.

— De såg jäkligt skamsna ut allihop, säger kvinnan, som efter händelsen varit mycket skärrad och haft mardrömmar.

Polisens presstalesperson Ola Österling säger att beslutet att ta sig in i lägenheten anmälts till särskilda åklagarkammaren, för att se om något fel begåtts. Bevisligen gick man in i fel lägenhet, säger han.

— Det inträffar, tyvärr, jag kan inte säga med vilket intervall. Men det är varken första eller sista gången det händer.

TT
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!