Tre personer skadades vid skjutningen i ett bostadsområde i Hovsjö i Södertälje i lördags kväll. Polisen larmades till platsen strax före klockan 19 av boende som trott sig ha hört smällare eller fyrverkerier i området. Arkivbild.
Tre personer skadades vid skjutningen i ett bostadsområde i Hovsjö i Södertälje i lördags kväll. Polisen larmades till platsen strax före klockan 19 av boende som trott sig ha hört smällare eller fyrverkerier i området. Arkivbild. - Foto: Magnus Lejhall/TT

Pojke häktad för trippelskjutning i Södertälje

En 16-årig pojke häktas efter skottlossningen i Södertälje i helgen, då tre personer skadades.


Pojken häktas på sannolika skäl misstänkt för mordförsök. Två andra personer som tidigare suttit anhållna misstänkta i ärendet har sedan tidigare försatts på fri fot.

Det var i lördags kväll som tre tonårspojkar blev skjutna i ett bostadsområde i stadsdelen Hovsjö. Enligt LT ska personerna ha stått tillsammans i en klunga då personer kom framrusande och sköt mot dem.

En av personerna skadades allvarligt. Läget för den personen är oförändrat, uppger åklagare Åsa Lindefelt Skog för LT.

Enligt uppgifter i flera medier misstänker polisen att en konflikt mellan två nätverk i staden ligger bakom skjutningen. Konflikten bröt ut förra hösten efter en splittring i det så kallade Södertäljenätverket.

Den häktade pojken förnekar brott.

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!