En svensk medborgare med en hög roll i det kriminella Foxtrotnätverket uppges ha skjutits ihjäl i Irak. På bilden Foxtrotledaren Rawa Majid. Arkivbild.
En svensk medborgare med en hög roll i det kriminella Foxtrotnätverket uppges ha skjutits ihjäl i Irak. På bilden Foxtrotledaren Rawa Majid. Arkivbild. - Foto: Tullverket

Tre gripna i Irak efter misstänkt gängmord

En man som tidigare haft en hög position i det kriminella Foxtrotnätverket har mördats i Iraks huvudstad Bagdad, enligt uppgifter till flera medier.


Totalt tre svenska medborgare har gripits för inblandning i det misstänkta gängmordet, rapporterar Svenska Dagbladet med hänvisning till källor inom polisen.

Även den mördade mannen ska ha svenskt medborgarskap och utrikesdepartementet undersöker uppgifterna om dödsfallet.

"Vi känner till uppgifter att en svensk medborgare ska ha avlidit i Irak", skriver UD i ett mejl till TT.

UD bekräftar också att en svensk medborgare i 20-årsåldern, från norra Sverige, har gripits i Irak. Departementet känner inte till att fler personer frihetsberövats de senaste dagarna.

Det är klarlagt att såväl offret som en av de tre gripna har irakiskt ursprung.

Mordet rapporteras ha inträffat i måndags i området Ameria. Mannen befann sig i en bil när han blev beskjuten av en person som färdades på motorcykel. Flera skott träffade bilen.

Enligt TV4 Nyheterna sågs mannen tidigare som en av Foxtrotledaren Rawa Majids närmaste män och har länge varit en prioriterad måltavla i Foxtrots falangkrig.

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!