Polis på plats i Ronna i Södertälje efter mordet på 41-åringen den 1 oktober 2022. Arkivbild.
Polis på plats i Ronna i Södertälje efter mordet på 41-åringen den 1 oktober 2022. Arkivbild. - Foto: Christine Olsson/TT

Man sköts ihjäl av misstag – tonåring döms

I oktober 2022 sköts en 41-årig man ihjäl i Södertäljestadsdelen Ronna. Nu döms en 19-åring, som vid tiden för mordet var 17 år, till fängelse i nio och ett halvt år.


Offret sköts till döds med 19 skott när han var ute och promenerade med en vän. Mordet, som enligt utredningen var en felskjutning, var det andra av tre i staden inom loppet av en vecka.

Bland bevisen mot 19-åringen finns dna på klädesplagg, vapenmagasin och en elcykel som användes av skytten. Han döms även för mordförsök på offrets vän.

En 26-årig man döms till fängelse i sju år och fyra månader för bland annat grovt vapenbrott och stämpling till mord.

En annan 26-åring får fängelse i tio månader för misshandel, men frias från mordåtalet. En 18-åring döms för grovt skyddande av brottsling och grovt vapenbrott till ungdomsövervakning.

Sammanlagt 13 personer, samtliga män mellan 18 och 32 år, åtalades i målet och nio av dem frikänns. Sju av männen stod åtalade för underlåtenhet att avslöja mord, anklagade för att ha känt till mordet i förväg.

Två personer frikänns för grovt skyddande av brottsling. En av dem, en 23-åring, frikänns även för mord.

TT
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!