Turkiets president Recep Tayyip Erdogan. Arkivbild.
Turkiets president Recep Tayyip Erdogan. Arkivbild. - Foto: Denes Erdos/AP/TT

Ännu inget datum för Turkiets Nato-ja

Turkiets parlament har öppnat igen efter nyårsuppehållet. Men ännu är inget datum satt för när parlamentet ska rösta om den svenska Natoansökan.


På tisdagen samlades parlamentet i Ankara igen för att starta vårens arbete. Den svenska Natoansökan finns med på den långa listan av ärenden som kommer att avgöras framöver.

Frågan lämnades över till den stora kammaren för beslut redan efter det att utrikesutskottet i parlamentet gav grönt ljus för Sverige på annandag jul.

Den svenska Natoansökan har inte fått förtur, vilket skulle ha inneburit att frågan behandlas extra snabbt. Därmed finns i nuläget inget datum för när omröstningen kommer att ske.

Enligt uppgift till TT möts gruppledarna i parlamentet på fredag och måndag, för att som brukligt bestämma vilka ärenden som ska upp för beslut den närmaste tiden. Det blir första tillfället för besked om ett datum för den svenska Natoansökan.

Men parlamentet kan också avvakta. Särskilt som beslutet kopplas ihop med att Turkiet vill köpa F-16-plan av USA. Ännu har inte USA:s kongress gett grönt ljus till den affären.

TT
/
Jul
/
/
USA
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!