Nu kommer vintern tillbaka.
Nu kommer vintern tillbaka. - Foto: Johan Nilsson/Janerik Henriksson/TT

Varning för nytt snökaos: Här kan det komma 25 centimeter

Ymniga snöfall med inslag av regn – SMHI varnar för mer snö kommande dygn i södra delarna av Svealand. Mer kyla väntas och vintern håller därmed sitt grepp om Sverige.
– Definitivt, säger SMHI:s meteorolog Charlotta Eriksson.


Nederbörden vandrar sakta uppåt från Götaland till delar av Svealand. Gula varningar har utfärdats för snöfall ikväll på Gotland, delar av norra Götaland och sydligaste Svealand – södra Örebro, Östergötland och Skaraborg län.

— Det blir ganska mycket snö i det här området, omkring 10 centimeter men lokalt uppåt 20-25 centimeter och i kväll blir det ganska blåsigt, säger Charlotta Eriksson.

15 saker du alltid ska ha i bilen på vintern

Varning för besvärligt väglag

Trafikverket befarar att tisdagen kan bli en besvärlig vinterdag på vägarna i södra Götaland. Det gäller framför allt en stor del av Skåne, norr om en linje mellan Simrishamn och Helsingborg, och dessutom Blekinge, södra Kronobergs län och södra Halland. Eventuellt kan det bli halt.

— Där har du ett område som kommer att ha snö och det kommer att gå över i regn. Sedan kommer det troligtvis att bli kallgrader igen, så här kommer det att bli växlande, säger Trafikverkets presschef Bengt Olsson.

Missarna du ska undvika i vinterkylan: "Är ju helt galet"

Glöm inte att skrapa rutan – det kan stå dig dyrt annars

Varning för stora mängder blötsnö – här blir det besvärligt i trafiken

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!