En explosion med medföljande brand inträffade i ett bostadshus i Tyresö under natten till söndagen.
En explosion med medföljande brand inträffade i ett bostadshus i Tyresö under natten till söndagen. - Foto: Magnus Lejhall/TT

Explosion i bostadshus i Tyresö

En explosion inträffade natten till söndagen i ett flerbostadshus i Tyresö sydost om Stockholm och brand bröt ut. Vi har en idé om vad som har hänt eftersom vi har haft händelser av liknande karaktär, säger Ola Österling vid polisen.


Ingen person skadades och polis har inlett en förundersökning gällande mordbrand.

— Vi fick in ett flertal samtal vid 03-tiden om en detonation i Öringe och som tur är hade vi en polisbil som var i ganska nära anslutning och som vid framkomsten kunde konstatera ett rejält brandförlopp i bostadshuset, säger Ola Österling, presstalesperson på Stockholmspolisen.

Tack vare att polisbilen var snabbt på plats och kunde larma räddningstjänsten så släcktes branden på fasaden och loftgångarna omgående och de boende har inte behövt evakueras.

— Det här rör sig om ett två eller trevåningshus med loftgångar och enligt flera samstämda vittnen har branden inletts med en explosion så vi bedömer att man sannolikt har initierat branden med en explosiv laddning, säger Ola Österling.

Platsen var avspärrad och polisen hade omfattande resurser på plats, bland annat kriminaltekniker och specialsökhundar.

— Vi har säkrat spår och teknisk bevisning och har en idé om vad som har hänt eftersom vi har haft händelser av liknande karaktär i samma område under 2024, säger Ola Österling.

Under natten och tidiga morgonen hölls flera vittnesförhör och filmer från övervakningskameror har hämtats in som ska analyseras.

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!