Den 19-årige mannen har tidigare dömts till fyra års fängelse för grovt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor. Arkivbild.
Den 19-årige mannen har tidigare dömts till fyra års fängelse för grovt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor. Arkivbild. - Foto: Johan Nilsson/TT

Son byggde termosbomb – nu kan familjen vräkas

En 19-årig man byggde termosbomber i sitt hem i Malmö. Nu hotas hela familjen av vräkning då mamman inte anses ha gjort tillräckligt för att stoppa sonen, rapporterar Hem & Hyra.


I december i fjol dömdes den 19-årige mannen till fyra års fängelse för grovt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor samt för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse.

Enligt domen har 19-åringen erkänt att han byggt termosbomber för att sälja till kriminella. Bomberna tillverkades i den lägenhet där 19-åringen bor i tillsammans med sin mamma och sina syskon.

Efter 15 år har mammans kontrakt nu sagts upp av hyresvärden Malmös kommunala bostadsbolag (MKB), som pekar på att det funnits risk för bombmaterialet i huset skulle ha kunnat explodera.

"Redan mycket små mängder explosivämne kan orsaka allvarliga eller dödliga skador på människor", skriver MKB:s ombud till Hyresnämnden.

Enligt MKB har mamman under flera år varit medveten om sonens inblandning i kriminalitet, men inte gjort tillräckligt för att stoppa honom.

Under torsdagen presenterade regeringen ett förslag som ska göra det lättare för hyresvärdar att säga upp hyresgäster som begått brott eller har inneboende barn som begår brott i närområdet.

Ärendet ligger nu hos Hyresnämnden som ska besluta om familjen får bo kvar i lägenheten.

TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!