Arkivbild.
Arkivbild. - Foto: Tim Aro/TT/Janerik Henriksson/TT

Polis glömde sitt vapen på bensinmack

I början av februari glömde en polis sitt tjänstevapen på en kundtoalett på en bensinmack. Nu har Polismyndigheten bedömt att polisen brustit i hanteringen av sin tilldelade tjänstepistol och därför borde få löneavdrag som ett disciplinstraff.​​


I början av februari glömde en polis sitt tjänstevapen inne på en kundtoaletten på bensinstationen OKQ8. En kund hittade vapnet inne på toaletten och ska då ha lämnat in det i kassan.

Personalen på macken omhändertog vapnet

Personalen omhändertog vapnet och låste in den i bensinstationens kassaskåp.

I ärendet som Polismyndigheten gjort, som Nyheter24 tagit del av, står det att en civilklädd kvinnlig polis kom in på stationen igen ungefär tio minuter efter att kunden hittat vapnet.

Den kvinnliga polisen ska i ett skriftligt yttrande till polismyndigheten ha förklarat att hon, tillsammans med sin tjänstehund var på väg till ett uppdrag.

Polisen skäms över händelsen

Hon kände sig "lite stressad", men ville äta något och gå på toaletten, då hon misstänkte att det kommande uppdraget skulle kunna dra ut på tiden.

I hennes yttrande står det även att hon är "ledsen och skäms mycket för det inträffade men att hon vidtagit åtgärder för att det inte ska upprepas.".

Bedöms ha brustit i hanteringen av sin tjänstepistol

Polismyndigheten bedömer att den kvinnliga polisen brustit i hanteringen av sin tilldelade tjänstepistol och av oaktsamhet åsidosatt sina skyldigheter i anställningen på ett sätt som inte är att anse som ringa.

De anser därför att ett löneavdrag vore ett lämpligt disciplinstraff.

Läs mer här:

Dollarstore tvingas betala 700 000 kronor i böter

Arbetsplatsolycka: Kvinna klämdes i köttfärsblandare

Växtexperten tipsar: Då ska du plantera om dina monsteror efter vintern

Så slipper du hyreshöjningen – experten: "Viktigt"

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!