Tillståndet för den skadade 25-åringen beskrivs som stabilt. Arkivbild.
Tillståndet för den skadade 25-åringen beskrivs som stabilt. Arkivbild. - Foto: Johan Nilsson/TT

Galleriaskjutning med mycket folk på platsen

En man i 18-årsåldern har anhållits efter skjutningen inne i gallerian Mirum i stadsdelen Hageby i Norrköping. Han misstänks för mordförsök och grovt vapenbrott.


Skottlossningen inträffade mellan klockan 19 och 20 på måndagskvällen "inomhus i gallerian" enligt polisen som dock inte vill ange den exakta platsen. Frida Braf, chef på lokalpolisområde Norrköping, talar dock om "en oroväckande utveckling".

— Jag ser såklart allvarligt på att vi har haft en skjutning inne i en galleria där det fanns mycket folk på platsen och därav en risk för att tredje man skulle ha kunnat bli skadad, säger hon till Sveriges Radio P4 Östergötland.

Hon berättar också att skjutningen har beröringspunkter med andra pågående konflikter som hon beskriver som allvarliga och komplexa.

— Vi ser också att vi har en större rörlighet bland de kriminella än tidigare, förut kanske de var knutna till en ort eller en stad men nu ser vi att man rör sig inom och utanför regioner i Sverige, och även utanför Sveriges gränser, säger hon till P4 Östergötland.

En man i 25-årsåldern skadades vid beskjutningen. Mannens tillstånd beskrivs som stabilt och skadorna ska inte vara livshotande.

TT
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!