Ungerns utrikesminister Péter Szijjártó. Arkivbild.
Ungerns utrikesminister Péter Szijjártó. Arkivbild. - Foto: Denes Erdos/AP/TT

Ungersk minister om Natointräde: Timmar kvar

Ungerns utrikesminister Péter Szijjártó skriver på sociala medier att det är "bara några timmar kvar tills Sverige går med i Nato".


Szijjártó har delat en bild, som taggats med "Budapest Airport", där han syns kliva ur en bil med en dokumentmapp under armen. Han skriver också att "ratifikationsdokumentet är snart på väg" följt av en emoji med en svensk flagga.

Strax efter klockan fyra på morgonen, svensk tid, lade Szijjártó upp ett nytt inlägg om att han landat i Washington.

Under onsdagen erfor TT att Nato räknar med att Ungern kommer att lämna in sitt godkännande av Sveriges Natoansökan till USA under torsdagen.

Efter ett regeringsbeslut kan Sverige då också lämna in sina anslutningspapper och från det tillfället är sedan Sverige formellt medlem i Nato. En flagghissningsceremoni är sedan inplanerad till på måndag på Natohögkvarteret i Bryssel.

Redan under onsdagen reste statsminister Ulf Kristersson (M) och utrikesminister Tobias Billström (M) till USA och Washington.

"Under besöket sker bland annat bilaterala möten med den amerikanska administrationen och möten med kongressledamöter", skriver Regeringskansliet.

TT
/
/
/
/
USA
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!