På lördagen meddelade regeringen att biståndet återupptas, efter försäkringar från Unrwa om extern granskning av utgifter och personal. Arkivbild.
På lördagen meddelade regeringen att biståndet återupptas, efter försäkringar från Unrwa om extern granskning av utgifter och personal. Arkivbild. - Foto: Ariel Schalit/AP/TT

Israel: "Sverige ignorerar terrorism"

Israel ger Sverige hård kritik efter regeringens beslut att återuppta utbetalningar av bistånd till FN:s hjälporganisation för palestinska flyktingar, rapporterar nyhetsbyrån AFP.


Att återuppta betalningarna till FN-organet, Unrwa, visar att Sverige valt "att ignorera Unrwa-anställdas inblandning i terroristhandlingar", skriver Israels utrikesdepartement i ett uttalande. De uppmanar nu den svenska regeringen att dra in finansieringen och "inte stödja en organisation vars led innefattar hundratals medlemmar i Hamas terroristorganisation".

Samma kritik riktas mot Kanada som även de valt att återuppta sitt stöd.

Det svenska stödet pausades i januari efter anklagelser om att tolv anställda på FN-organet skulle ha varit inblandade i terrorattackerna i Israel den 7 oktober.

TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!