Gröna Lund söker efter sommarjobbande pensionärer.
Gröna Lund söker efter sommarjobbande pensionärer. - Foto: Fredrik Sandberg/TT & Christine Olsson/TT.

Pensionär? Sök drömjobbet på Gröna Lund

Gröna Lund söker inte vilka sommarjobbare som helst. Nu letar nöjesparken hellre efter äldre än unga att anställa, skriver de på sin hemsida. Flera nöjesparker tänker i samma banor och bland annat Kolmården har efterlyst "pantertanter och silverrävar".


För några dagar sedan meddelade Gröna Lund att de planerar att bygga ut sin nöjespark. Planen är att utöka med 8 000 kvadratmeter. Nu är det emellertid dags att anställa personer inför sommaren. 

Gröna Lund bygger ut efter kritiken – så kommer parken se ut

Gröna Lund söker sommarjobbare – och inte vilka sommarjobbare som helst. På nöjesparkens hemsida skriver Gröna lund att de söker någon "som är lite äldre än ung!" 

– Förra året hade vi ungefär 80 medarbetare som var 55 år eller äldre och 15 personer som var 70 år eller äldre. Det tycker vi är superkul!, berättar Anja Ringdahl, tf hr-chef för Parks and resorts Scandinavia, för Nyheter24.

Gröna lund. Foto: Janerik Henriksson/TT.

600 ansökningar från "pantertanter" och "silverrävar"

Även Kolmården tänker i samma spår. I en platsannons skriver parken följande: ”Ålder är inte bara en siffra – det är en fördel!” Samma platsannons rubriceras med ”Sökes: Pantertanter och silverrävar”.

I en intervju med Amelia säger Anja Ringdahl att det är många som har sökt. Både Gröna Lund och Kolmården ingår i Parks and resorts Scandinavia.

– Till hela koncernen har vi hittills fått in 600 ansökningar från kandidater som är 55 år eller äldre. Det ligger relativt jämnt mellan våra fyra parker, cirka 150 ansökningar per park, säger hon till tidningen.

Pensionär tvingas betala tillbaka 142 000: "Måste ta ansvar"

"Yngre än 120 år"

Gröna Lund skriver att de hoppas på en varierad arbetskår som representerar samhället i stort. Därför letar de sommarjobbare som "är yngre än 120 år men äldre än 16 år". Alla är välkomna att ansöka om vilket jobb som helst, enligt hemsidan. Bland annat finns jobb som attraktionsförare, kock och entrévärd.

2023 var den äldsta som jobbade på Parks and resorts Scandinavia 84 år gammal. 

Ser ni några risker med att äldre personer exempelvis jobbar som attraktionsförare?

– Nej, vi sätter alltid säkerheten främst. Vi matchar alltid våra medarbetare med arbetsuppgifter i vår park utifrån var och ens förutsättningar - detta gäller alla, oavsett ålder, säger Ringdahl till Nyheter24. 

Läs fler nyheter från Nyheter24 här: 

Gröna Lunds oväntade kommentar om Love is blind-Oskar

Ingen Jetline på Gröna Lund hela 2024

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!