- Foto: Henrik Montgomery/TT & Privat

Det är lärare trötta på att höra föräldrar säga: "Föräldrar kan..."

Nyheter24 har pratat med idrottsläraren Simon Frostner som berättar hur det är att handskas med elevernas föräldrar och en sak han är riktigt trött på att höra.


Att arbeta som lärare är mycket mer än att bara undervisa. Bland annat behöver du även ha kontakt med dina elevers föräldrar. Nyheter24 har pratat med Simon Frostner som arbetar som idrottslärare och driver Tiktokkontot "Frostners Värld" som har över 89 000 följare. Han berättar om hur det är att ha kontakt med föräldrar.

Förvaltningen julfestade – för skolans pengar: "Borde ha avbokat"

Det pratar lärare och föräldrar om

Simon Frostner berättar att han undervisar 180 elever och den främsta kontakten med föräldrar sker över mail. Han berättar att kommunikation kommer från både hans håll och från föräldrar som har frågor.

– Ibland är det föräldrarna som hör av sig och ibland är det jag. Det kan vara om en elev har misskött sig på en lektion eller kanske presterat väldigt bra den senaste tiden.

En stor del av kommunikationen handlar förstås om själva idrottslektionerna.

– Utifrån att jag är idrottslärare hör föräldrar oftast av sig till mig för att informera om att deras barn har skadat sig eller är sjuk och därför inte kan vara med på idrottslektionen. Föräldrar kan också höra av sig om betyg och ber mig redogöra för hur jag har satt ett betyg, säger han till Nyheter24.

Friskolans ägare levde hemligt lyxliv – på skolans pengar

Det är idrottsläraren trött på att höra

Det finns en återkommande sak som Simon Frostner är trött på att höra från föräldrar. Det händer att föräldrar tycker att sitt barn ska ha högt betyg eftersom denne är på elitnivå inom sin idrott. 

Men Simon Frostner menar att idrotten i skolan handlar om mycket mer än att vara bra på en sport.

– Men idrott och hälsa är så mycket mer än sport. Att vara bra på en sport kan såklart skapa bra förutsättningar för ett högt betyg men det är som sagt mycket mer än så som krävs. Idrott och hälsa är ett kunskapsämne som innehåller alltifrån friluftsliv, orientering, dans, lekar, livräddning, gymnastik, hälsa, kunskap i hur man planerar, genomför och värderar träning.

Han tillägger att han kommer bra överens med de allra flesta föräldrar och att relationen med föräldrarna är minst lika viktig som den till eleverna. Det är även viktigt för att eleverna ska må bra och nå sina mål.

Rektor försökte köpa sex av barn – avslöjades av Dumpen: "Sökte bekräftelse"

Danska skolbeslutet: Slutar servera eleverna rött kött

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!