Justitieminister Gunnar Strömmer (M) och jämställdhetsminister Paulina Brandberg (L) planerar ett möte med ansvariga myndigheter och andra aktörer om mäns våld mot kvinnor. Arkivbild.
Justitieminister Gunnar Strömmer (M) och jämställdhetsminister Paulina Brandberg (L) planerar ett möte med ansvariga myndigheter och andra aktörer om mäns våld mot kvinnor. Arkivbild. - Foto: Pontus Lundahl/TT

Strömmer kallar till möte om våld mot kvinnor

Justitieminister Gunnar Strömmer (M) och jämställdhetsminister Paulina Brandberg (L) ska samla ansvariga myndigheter och andra aktörer till ett möte om mäns våld mot kvinnor.


Bakgrunden att tre män den senaste veckan har anhållits misstänkta för mord på kvinnor de hade en relation till, vilket det har rapporterats om i medier.

Sedan tidigare är ett möte med polisen inplanerat till måndag nästa vecka. Nu bjuder Strömmer och Brandberg även in till ett större möte med polisen, jämställdhetsmyndigheten, Sveriges kommuner och regioner, företrädare för civilsamhället samt andra berörda aktörer, enligt ett pressmeddelande. Det mötet uppges ska äga rum i närtid.

På mötet kommer åtgärder på kort och lång sikt att diskuteras.

TT
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!