Hudvårdsbolaget Aco inför en åldersrekommendation på 15 år för avancerade hudvårdsprodukter. Arkivbild.
Hudvårdsbolaget Aco inför en åldersrekommendation på 15 år för avancerade hudvårdsprodukter. Arkivbild. - Foto: Leif R Jansson/TT

Aco inför åldersrekommendation för hudvård

Hudvårdsbolaget Aco avråder nu barn under 15 år att köpa avancerade hudvårdsprodukter. Sedan tidigare har flera företag infört åldersgränser. Produkter som är utvecklade för en vuxen hud, som börjat åldras eller kanske solskadats, är inget som barn behöver, säger vd:n Therese Pernebrink.


Efter en uppmärksammad debatt om ökad användning av avancerad hudvård bland barn, något som enligt hudläkare kan medföra risker, har flera företag infört åldersgränser. Aco, som säljs på många apotek, sällar sig nu till skaran.

— Vi säljer inte direkt till konsument, men vi kan ge en åldersrekommendation till våra återförsäljare kring produkter som vi inte tycker är lämpliga för barn att använda, säger Therese Pernebrink.

Rekommendationen gäller bland annat anti age-produkter samt produkter med hög koncentration av vissa aktiva ämnen. Informationen ska finnas på Acos hemsida och i apotekshyllor, men inte på produkterna. Bolaget lanserar också en guide som ska informera och vägleda föräldrar i frågan.

Sedan tidigare har Apotek Hjärtat infört en 15-årsgräns för avancerade hudvårdsprodukter och skönhetsbolaget Mantle en 18-årsgräns i sin e-handel.

TT
/
Aco
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!