Utanför en restaurang i handelsområdet Boländerna i Uppsala sköts en man i 40- årsåldern ihjäl 2017. En man dömd till livstid kommer nu att vittna mot två män som nyligen åtalats för mordet.
Utanför en restaurang i handelsområdet Boländerna i Uppsala sköts en man i 40- årsåldern ihjäl 2017. En man dömd till livstid kommer nu att vittna mot två män som nyligen åtalats för mordet. - Foto: Johan Nilsson / TT

Livstidsdömd kallad som vittne om Uppsalamord

En livstidsdömd man är kallad som vittne till en kommande rättegång om en dödsskjutning i Uppsala 2017, rapporterar Ekot. Enligt mannen har en av de mordåtalade erkänt mordet för honom i fängelset.


Det var förra året som den livstidsdömde mannen, som är i 30-årsåldern och även dömd till utvisning, ska ha vänt till sig till polisen med uppgifterna.

— Jag kan inte se att han har nån anledning att hitta på det här, jag bedömer att de uppgifter han lämnar är trovärdiga, säger åklagare Charlotta Stege Unger till Ekot.

Det var tidigare i veckan som två män, utpekade som ledargestalter i det kriminella gänget Dödspatrullen, åtalades för dödsskjutningen i Uppsala. Männen, som nu är 26 och 28 år gamla, misstänktes tidigt för inblandning i mordet och satt häktade hösten 2017, men släpptes då i brist på bevis.

Utöver mannens vittnesmål är viktiga bevis för åklagaren dna-spår på engångsoveraller som mördarna bar vid mordet, som nu kunnat undersökas bättre med utvecklade metoder.

Männen förnekar brott.

TT
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!