Petra Stenkula, kommenderingschef och chef för polisområde Malmö.
Petra Stenkula, kommenderingschef och chef för polisområde Malmö. - Foto: Johan Nilsson/TT

Polisen utesluter inte koranbränning inför ESC

Flera demonstrationer, upptrissad stämning och terrorhot – nu kan även en koranbränning få tillstånd i Malmö inför Eurovision. Jag utesluter inte det, säger Petra Stenkula, polisområdeschef i Malmö, till TT.


Koranbränningar med förgrundsgestalter som danske Rasmus Paludan och irakiern Salwan Momika har de senaste åren spridit sig – och satt käppar i hjulet för både Natoansökan och Sveriges anseende i stort – med risk för hot mot rikets säkerhet som följd.

Den 3 maj, dagen innan Eurovisionveckan drar i gång i värdstaden Malmö, ansöks det återigen om tillstånd för en koranbränning – och det i en stad som tidigare drabbats hårt av efterföljande upplopp med skadade poliser och sönderslagna gator som resultat.

Det är ännu oklart om koranbränningen kommer att tillåtas.

— Tyvärr väljer man att göra det inför Eurovision. Det kan man fundera på – i vilket syfte man gör det? säger Petra Stenkula, chef för polisområde Malmö till TT och fortsätter:

— Vi håller nu på att titta på ansökan och får bedöma den. Sedan är det juridiska saker som avgör om den får tillåtelse eller inte. Men jag utesluter inte det.

TT
/
Hot
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!