En av de anhållna misstänkt för mord på två barn i Södertälje har släppts på fri fot.
En av de anhållna misstänkt för mord på två barn i Södertälje har släppts på fri fot. - Foto: Claudio Bresciani/TT

Anhörig inte längre misstänkt för mord på barn

En kvinnlig anhörig som suttit anhållen misstänkt för mord på två barn i Södertälje har släppts på fri fot. En manlig anhörig är fortsatt anhållen på sannolika skäl misstänkt för mord.


— Hon släpptes i går kväll och det är ju ett tecken på att man lyssnat på hennes redogörelse. Hon förnekar helt brott, så jag tolkar det som att polis och åklagare har tagit till sig av det hon sagt, säger advokat Lina Holmgren till TT.

— Jag vill inte säga mer än så. Det här är ett så oerhört tragiskt och känsligt ärende.

Åklagare Ulrika Rosén bekräftar i ett pressmeddelande att kvinnan inte längre är misstänkt för brott.

"Den andra personen är fortsatt anhållen på sannolika skäl misstänkt för mord. Brottsutredningen fortgår med full kraft, med förhör, kompletterande brottsplatsundersökningar och andra tekniska undersökningar".

Rosén måste senast på lördag klockan 12 fatta beslut om häktning.

Advokat Mikael Westerlund företräder den fortsatt misstänkte personen:

— Utredningen befinner sig i ett jättekänsligt läge så jag lämnar inga kommentarer överhuvudtaget före en eventuell häktningsförhandling, säger han.

I samband med larmet fördes den misstänkte till sjukhus med vad som bedömdes som allvarliga skador. Det fortsatta skadeläget är oklart.

Det var på onsdagskvällen som två minderåriga barn konstaterades döda efter att ha hittats skadade i en bostad i Södertälje. Två vuxna familjemedlemmar, en man och en kvinna, anhölls senare misstänkta för mord.

Enligt Expressen var det en granne som slog larm till polisen.

TT
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!