Hårda slag mot yrkeskriminella

Alliansregeringen ska utföra en nationell mobilisering mot organiserad brottslighet.


I Sverige härjar flertalet kriminella gäng. Men sedan regeringen tog i med hårdhandskarna mot den organiserade brottsligheten hösten 2007 har polisen fått bättre verktyg för att motarbeta grupperingarna. Nu siktar man ännu högre.

Carin Götblad, länspolismästare i Stockholm, har fått uppdrag att lämna förslag om hur man kan hjälpa dem som vill lämna livet som kriminell och framför allt hur man ska hindra att unga rekryteras in i de olika gängen.

Nu kommer polisen också få möjlighet att omorganisera sig så att de kan sätta hög press på de kriminella för att försvåra deras liv utanför rättssamhället. Man har även diskuterat att införa hårdare kontroller av vapenhandeln och ge bättre skydd till journalister, myndighetsföreträdare och förtroendevalda som annars ofta utsätts för hot och våld i samband med gängen.

Genom att mobilisera den grova organiserade brottsligheten ska Alliansregeringen hämma utvecklingen av Sveriges kriminella gäng, skriver justitieminister Beatrice Ask (M) och ledamot av justitieutskottet Johan Linander (C) i Helsingborgs Dagblad.

Läs Nyheter24:s tidigare artiklar om satsningen mot grov organiserad brottslighet här och här!

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!