Sverigedemokrat vill bygga moské

Mannen har lämnat in en föfrågan om att få bygga en moské på sin tomt.


LANDSKRONA. I Landskrona har Sverigedemokraten Jan Hansveden lämnat in en ansökan om att få bygga en moské på sin tomt. Detta efter att utländska spekulanter har erbjudit honom en stor summa, mellan 800 000 och 850 000 dollar, för att bygga moskén just där.

– Jag har fått en förfrågan om jag vill sälja fastigheten och det rör sig om farligt mycket pengar - någonstans mellan 800 000 och 850 000 dollar. Nu vill jag se hur kommunen ställer sig till ett moskébygge, säger han.

Hansveden har haft kontakt med intressenterna under flera års tid och är övertygad om att de är seriösa. Men Hansveden vill själv inte se någon muslimsk helgedom i staden.

– Jag? Nej, det skulle inte bli så trevligt. Men i nuläget är det ointressant. Nu vill jag se hur kommunen ställer sig till det hela, säger han till Helsingborgs Dagblad.

Om försäljningen skulle gå igenom kan inte Hansveden längre räkna med att känna sig välkommen i partiet.

– Skulle det visa sig att det stämmer att Hansveden av ren girighet är beredd att verka för att äldre svenska byggnader skall rivas för att ge plats åt en fullskalig moské, så är han inte länge välkommen i vårt parti, varken som företrädare eller medlem, säger Sverigedemokraternas ordförande, Jimmie Åkesson till Newsdesk.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!