Nu intar piraterna kommunerna

Piratpartiet avslöjar planer på att ställa upp i nästa kommun- och landstingsval.


Piratpartiet kommer inte bara ställa upp i riksdagsvalet 2010. Nu avslöjar partiledaren Rick Falkvinge att piraterna även kommer försöka ta sig in i Sveriges kommuner och landsting i nästa val.

"Informationspolitiken är här för att stanna. Förutom i riksdagsvalet ställer vi upp även i kommun- och landstingsvalet nästa år", skriver Falkvinge i en debattartikel i Dagens Nyheter.

Målsättningen är bland annat att införa fri källkod i skola och förvaltning för att på så sätt öka medborgarnas möjlighet till insyn.

"Nyligen började SJ registrera namn på alla resenärer. Kollektivtrafik har börjat installera tekniska system som kartlägger hur vi rör oss i vår vardag, år efter år. Bibliotek kräver id-handlingar för att medborgare ska få söka information. Kommunala nätverk är förhandscensurerade mot politiskt olämpliga åsikter och debattsidor. Detta är bara några exempel på avsaknad av informationspolitisk förståelse och systematisk kränkning av medborgarrätt", resonerar Falkvinge.

Riksdagsvalet hålls den 19 september 2010. Då avgörs även vem som ska sitta i landstingsfullmäktige och kommunfullmäktige.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!