Dömd antisemit föreläser i Uppsala

Ahmed Rami inbjuden att föreläsa i Hyresgästföreningens lokaler.


UPPSALA. Ahmed Rami som startade antisemitiska Radio Islam, har hyllat Adolf Hitler och tidigare dömts för hets mot folkgrupp. Nu har han bjudits in att hålla en föreläsningsserie i Uppsala under hösten.

Det är den kontroversiella poeten och samhällsdebattören Mohamed Omar som tillsammans med sällskapet Uppsalamoskéns vänner organiserar studiecirkeln. Omar presenterade sig under vintern som fundamentalistisk islamist och förintelseförnekare.

Det första föredraget ägde rum under tisdagskvällen, i en av Hyresgästföreningens lokaler, under rubriken "Israels makt i Sverige."

–Temat för studiecirkeln kommer även framöver att vara Israel och dess politik, och det är Ahmed Rami som kommer att vara huvudföreläsare, säger Mohamed Omar till Upsala Nya Tidning.

Radio Islams webbversion finns på flera olika språk och har lett till brottsutredningar mot Ahmed Rami, i både Sverige och Frankrike.

Maud Hagberg, som är ordförande för Hyresgästföreningen i Uppsala-Knivsta, säger att föreningens lokaler inte är avsedda för politiska möten eller politisk propaganda.

– Det är menade för andra aktiviteter som familjefester eller boenderelaterade aktiviteter. Jag känner inte till det här, men jag vill betona att vår ideologi är att alla människor har lika värde. Vi kan inte upplåta våra lokaler till någon om det handlar om den här typen av verksamhet, säger hon till Upsala Nya Tidning.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!