Skola polisanmäler 17-årig bloggare

Hon har bland annat kallat rektorn för "idiot".


En gymnasieskola i Göteborg har polisanmält en 17-årig elev och bloggare sedan hon kallat skolans rektor för "idiot som borde gå om sin utbildning".

17-åringen ska dessutom stämplat skolsköterskan som en skvallerkärring och samtidigt fått en elev att känna sig kränkt och utpekad.

Nu vill den 17-åriga bloggaren byta skola.

– Jag har varit ganska arg på skolan och bråkat rätt mycket, säger hon till Göteborgs-Posten.

Incidenterna började i september då hon efter första skoldagen började attackera klasskamraters beetenden och klädstilar i sin videoblogg. Hon pekade ut en som homosexuell, en annan som så ful att han får vara glad om han förlorar oskulden när han är 40 år.

Det ledde till att 17-åringen dödshotades, men skolan valde att inte anmäla med motiveringen att hoten var anonyma.

–Vår bedömning är att elevens inlägg är klantigt och inte särskilt välbetänkt men vi har sett mycket värre saker på nätet än hennes inslag. Hon är vår elev liksom hennes klasskamrater och vi ska göra allt för att hon ska kunna gå kvar här. Men vi kan inte polisanmäla händelser som sker på fritiden utan att säkert veta vilka som är inblandade, sa skolans verksamhetschef till Göteborgs-Posten.

Men efter en lugn vecka vaknade bloggen till liv igen och det var då 17-åringen gick till attack mot rektorn.

– Det var väl lugnt någon vecka efter den första händelsen vid skolstarten men nu svingar hon hej vilt på sin blogg. Vi vet inte om detta är olagligt och därför har vi lämnat in en polisanmälan, säger skolans verksamhetschef till GP.

17-åringen har tidigare sagt att hon startade bloggen för att väcka debatt.

– Bloggen började som ett projekt på grundskolan och idén är att väcka debatt och diskussion, så jag är van vid att hånas. Men jag är inte van vid att 30 personer gör det samtidigt på en skola. Jag ville ge igen men i efterhand kan jag se att det inte var särskilt smart och jag skulle ha använt ett annat ordval, säger hon till Göteborgs-Posten.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!