Han jämför sd med "Bröderna Lejonhjärta"

"Precis som Carl gjorde ser vi ljuset."


När sverigedemokraternas partisekreterare Björn Söder talade på partiets landsdagar i Ljungbyhed i eftermiddags målade han upp bilder från Astrid Lindgrens populära roman Bröderna Lejonhjärta.

Enligt Söder finns det slående likheter mellan det sverigedemokraterna står för och teman från Astrid Lindgrens böcker.

–I Nangiala upplever bröderna äventyr och tillsammans med motståndsmän för de kampen mot den ondskefulla Tengils förtryck och draken Katla, sa Söder inför en skara hänförda lyssnare.

–Att stå upp mot orättvisor och förtryck är något som vi sverigedemokrater, kanske mer än andra, känner till. Precis som Carl gjorde ser vi ljuset. Vi ser hoppet om en bättre framtid genom lojalitet till varandra och vårt land kommer vi också att kunna bekämpa det föräderi som pågår i riksdagens korridorer.

Därefter lovade Söder att han kommer att kämpa för att upphäva Region Skånes beslut att ge fri sjukvård till papperslösa människor. Och fastslog att invandrare som inte anpassar sig till det svenska samhället bör resa hem och aldrig komma tillbaka.

Björn Söder har tidigare uppgett att författarinnan Selma Lagerlöf och den tidigare socialdemokratiske statsministern Per Albin Hansson troligen hade varit sverigedemokrater om de var vid liv i dag.

Men huruvida detsamma gäller Astrid Lindgren är oklart.

–Det är svårt att säga vad Astrid Lindgren hade gjort eller inte gjort. Jag vill inte spekulera i det, säger sverigedemokraternas partisekreterare Björn Söder, enligt SR.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!