Attentat mot sverigedemokrat i Varberg

"Jag kommer inte låta mig skrämmas till tystnad."


VARBERG. På måndagen tog Erik Hellsborn, ordförande för sverigedemokraterna i Varberg, bilen till gymmet i centrum. Men på vägen märkte han att styrningen inte fungerade som den skulle och bilen lät konstigt.

"Den lät konstigt, den vibrerade och styrningen kändes inte som den skulle. Jag förstod att något fel och körde in på första bästa parkeringen och lät bilen stå där över natten", skriver Hellsborn på sin blogg.

När bilen bärgades upptäckte han att någon skruvat av tre av fyra bultar på samtliga hjul. Höger bakhjul satt snett och var nära att åka av.

–Det här är ingen som har försökt att stjäla däcken för då brukar man skruva av alla fyra bultarna och så tar man ett däck i taget tills man blir skrämd, säger Håkan Antonsson, utredare på Brottsbas Halland och fortsätter:

–Här är det uppenbart att någon har velat att han skulle köra av vägen och skada sig. Då blir brottsrubriceringen försök till misshandel, säger han till Hallands Nyheter.

I ett pressmeddelande skriver Hellsborn:

"Den här incidenten kommer dock inte att påverka mitt politiska arbete. Jag kommer inte låta mig skrämmas till tystnad utan kommer att fortsätta mitt politiska arbete både i kommunfullmäktige och i övrigt."

Och på sin blogg uppgav Hellsborn under gårdagen att ett grannpar sett det misstänkta brottet.

"Jag ska inte röja några detaljer, men dom kunde ge polisen en hel del intressanta uppgifter. Om ni som ligger bakom attentatet läser detta, kan jag bara upplysa er att nu så är det och dags att börja oroa sig", skriver Hellsborn.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!