Hund hittad stympad och död i Göteborg

"Man har använt sig av något vasst föremål och bragt hunden om livet."


GÖTEBORG. Bara en vecka efter att den 20-åriga Lerumsbon dömdes till rättspsykiatrisk vård för attacker mot husdjur, 13 katter och en hund, jagar nu polisen en ny hänsynslös djurplågare.

På måndagsmorgonen hittade nämligen ett par arbetare den 12-åriga Coton De Tuléar-honan Lucindas kropp, stympad och svårt sargad vid Askimsbadet.

Lucindas svans var avklippt och någon hade använt ett vasst föremål på hundens kropp.

– Jag har aldrig stött på det här tidigare, man har bara läst i tidningarna om han i Lerum och kanske folk tar efter, säger Jan-Erik Lundberg, spaningschef vid Frölundapolisen, till Göteborgs-Posten.

Det var på söndagskvällen som den 16-åriga sonen till familjen som äger hunden tog med Lucinda till Ica vid Marklandsgatan. Han band fast hunden och gick in för att köpa en dricka. Fem minuter senare var Lucinda spårlöst borta.

Tidigt i måndags morse hittade arbetare en hund med deras kontaktuppgifter i halsbandet.

Lucindas svans var avklippt och hon hade ett stort, blödande hål i buken.

Lucindas ägare, som bor i Majorna, är förtvivlade.

–Det är helt overkligt. Man tror inte att något sådant ska hända. Det är ju mitt barn, jag har haft henne i snart 13 år och högaktar henne, säger ägarinnan till GP.

–Man har använt sig av något vasst föremål och bragt hunden om livet. Det var ingen trafikskada eller något annat djur som orsakade döden, säger veterinären Jan-Erik Lundberg.

Polisen rubricerar fallet som djurplågeri.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!