Åklagarna tar tillbaka nytt vittne

Viktigt nyckelvittne plockas bort i Arbogamålet. Christine Schürrers chans att frikännas ökar.


Åklagarna i Arbogamålet drar tillbaka sitt nya starka vittne. Det beskedet lämnade åklagaren när rättegången fortsatte på tisdagen i Svea hovrätt. Orsaken: Man kan inte bevisa att vittnet och den åtalade mötts.

– Vi tar tillbaka vår begäran att få höra vittnet eftersom vi inte kan visa att vittnet träffat den åtalade på Kreta i augusti 2007, sa åklagare Frieda Gummesson, till TT.

Hon inledde tisdagens förhandling med att säga att åklagarna inte längre vill höra det nya vittne som blev allmänt känt i förra veckan. Advokat Per-Ingvar Ekblad, som försvarar det åtalade och i tingsrätten morddömde Christine Schürrer, tog emot beskedet med tillfredsställelse.

Det nya vittnet, en tysk kvinna, kontaktade i oktober den tyska polisen och berättade att hon träffat den åtalade på Kreta i augusti förra året.

Enligt kvinnan skulle den morddömde kvinnan ha berättat om sitt avbrutna förhållande med barnens styvpappa och då sagt att hon kunde tänka sig att undanröja barnen.

Åklagarna betraktade kvinnans uppgifter som mycket värdefulla och ville först höra henne i rättegången, men nu har de alltså backat från detta.

Tisdagens förhandling började i övrigt med fortsatta förhör med barnens mamma. Under förhöret tvingas den morddömde kvinnan sitta i ett angränsande rum och lyssna till vad som sägs i rättssalen eftersom mamman inte klarar av att se henne bredvid sin advokat som ställer frågor.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!