1 av 3
- Foto: Scanpix
2 av 3
- Foto: Scanpix
3 av 3

OG-medlem får vård för bombdåd

17-åringen, som häktades för bombdådet på Södermalm, får vård.


SOLNA. En 17-årig pojke som ska ha varit ansvarig för bombådet mot en krogägare på Södermalm i Stockholm döms till vård. Det beslutade Solna tingsrätt under tisdagen.

Socialtjänsten i Sigtuna har fått i uppdrag att bereda vård för 17-åringen, som inte längre kan vara häktad, enligt rätten.

Chefsåklagare Tora Holst är nöjd med tingsrättens beslut.

– Han är bara 17 år och har redan fått ett LVU-beslut. Han kommer att bli omhändertagen, och det är rimligt att han inte kommer att vara kvar i häktet, säger Tora Holst till Nyheter24.

Rätten har tidigare slagit fast att det finns en stor risk att 17-åringen återfaller i brottslighet.

– Han kommer inte att ha någon möjlighet att begå brott där han blir placerad. Det här beslutet känns betryggande, säger Holst.

Teknisk bevisning gjorde att 17-åringen kunde knytas till platsen där bomdådet inträffade den 20 maj i år. Han har varit häktad på sannolika skäl misstänkt för försök till mord, allmänfarlig ödeläggelse och vapenbrott.

I det första skedet spekulerades det i att bomben var riktad mot en TV4-journalist, men det visade sig att den var avsedd för en krögare som stod i skuld till en man. Den mannen tog senare kontakt med Original Gangsters ledare, Denho Acar, efter att han sett ett inslag om OG:s indrivningsverksamhet.

 

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!