Polischef: GW Persson hjälpte helikopterrånarna

Leif GW: Påtagligt likt vanligt skitsnack.


Helikopterrånarna som plockade med sig ett okänt antal miljoner kronor från G4S värdedepå i Västberga fick hjälp av kriminologen och polisprofessorn Leif GW Persson

Det hävdar Arne Andersson, operativ chef för Rikskriminalen. 

Andersson menar att Persson saboterat utredningen genom att strössla uttalanden i mediala sammanhang.  Polisprofessorn tar inte kritiken på något större allvar.

– Påtagligt likt vanligt skitsnack, säger han till Aftonbladet.

Polisen har fortfarande inga spår efter rånbytet och något åtal väntas inte förrän till sommaren. Arne Andersson hävdar dock att utredningen tagit ett stort kliv framåt. Och går till angrepp mot dem som kritiserat polisens arbete.

Inte minst får Leif GW Persson en skopa ovett.

– Han har ju en tendens att prata mycket om polisens arbete på ett sätt som många gånger inte är bra. Han spelar motståndarna i händerna, säger Arne Andersson till SvD.

Leif GW Persson, som bland annat uttalat sig om att rånarna hade insiderinformation och att det borde ha funnits omkring en miljard kronor i den rånade depån ger svar på tal.

– Vad Arne Andersson beträffar är han givetvis fri att tycka vad han vill om min person. En fördel vore självklart att han vore lite mer konkret i sina uttalanden. Det verkar påtagligt likt vanligt skitsnack och det är med stor förväntan som jag ser fram mot det rättsliga utfallet av hans utredning som nu skulle ha tagit ”ett språng framåt”, säger han till Aftonbladet.

Leif GW Persson tror heller inte att Västbergarånet kommer att klaras upp. 

– Lycka till Arne. Förr eller senare kommer även du och dina grabbar att klara upp ett brott.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!