1 av 12
För köksproffset.
2 av 12
För köksproffset.
För golfälskaren.
3 av 12
För golfälskaren.
Jag vill ha en egen måne! På sovrumsväggen.
4 av 12
Jag vill ha en egen måne! På sovrumsväggen.
För hemmafixaren.
5 av 12
För hemmafixaren.
6 av 12
7 av 12
8 av 12
9 av 12
10 av 12
11 av 12
12 av 12
- Foto: Hymini.com

Vassa tekniska julklappar

Ute i sista minuten med julklapparna? I år igen? Chilla. Nyheter24 hjälper dig att fixa de coolaste julklapparna någonsin.


Du - eller snarare mottagaren - får kanske vänta sig leverans i mellandagarna snarare än på självaste julafton. Men vi törs lova att det är värt det.

Det här är årets vassaste julklappar. Brought to you by Nyheter24:s teknikguru, Waldemar Ingdahl. Kolla igenom bildspelet ovan för mer inspiration. Klicka på länkarna för att handla vassa teknikklappar.

Årets julkapp är spikmattan. Se bilden framför dig – tillspetsat - hela familjen, på varsin spikmatta, tittande på Kalle eller Anna Anka.

Behöver du alternativ? Låt dig inspireras av rolig och användbar teknik.

För barnen

Jag vill ha en egen måne!

Vuxit ifrån nattlampan? Skaffa en egen måne med fjärrkontroll på rummet, som styr om den skall vara fullmåne eller halvmåne. CD-skiva som berättar om månen följer med, för att somna lugnt till.

Lysande vantar

De här självlysande vantarna är både coola och svåra att tappa bort i vinternatten. Vantarna uppfanns ursprungligen för att döva skulle kunna använda teckenspråk även i mörker.

För tonåringen

Podden, mobilen. Det börjar bli mycket trassel i fickorna av alla sladdar, och det ser inte coolt ut heller. De här solglasögonen innehåller mp3-spelare och kan laddas upp med USB-porten i datorn. Njut av musiken i det fria.

För hemmafixaren

Det enklaste är ofta det mest praktiska. En skruvmejsel i nyckelknippan när den behövs som mest.

För familjens kelgris

Vad gör ditt husdjur hemma hela dagarna? Vad är det som är så intressant att nosa efter i buskarna? Håll koll på mattes/husses älskling med husdjurskameran.

För klimatkämpen

Ladda dina prylar med ditt eget vindkraftverk. Spänn fast det på cykeln eller där det blåser och spara energi. En timmes cykeltur ger energi för att tala femton minuter i mobilen.

För golffantasten

Att leta golfbollar är tungt för ryggen. Sätt Golf Butler på puttern och låt den göra jobbet.

För hurtbullen

När gymmet och cykelturen inte är nog, ger 3G-bike dig den snyggaste kombinationen av motion och nytta.

För köksproffset

SmartMeasure Cup är snyggt designad, och ger exakta mått via en inbyggd LCD-skärm. Mät rätt på en gång.

För den rene fotfetischisten

Starkt doftande skor blir som nya på 45 minuter. Här gör ultraviolett ljus gott, genom att ta bort bakterierna. Nu kan du ha skorna bland kläderna i garderoben.

 

Av: Waldemar Ingdahl, teknik- och vetenskapsskribent

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Misstänkt grovt brott i Södertälje

Systembolagets strul berodde på hackerattack från Nordkorea

2 timmar sedan
Det var hackare i Nordkorea som slog till mot Systembolagets logistik i Sverige i måndags. Genom att ta stora delar av logistikbolaget Skanlogs data gisslan i en så kallad ransomware-attack lyckades hackarna slå ut tre stora lagerlokaler i Stockholm och Eskilstuna. Det rapporterar Dagens Industri på tisdagskvällen.

Tesla levde inte upp till förväntningarna

2 timmar sedan
Tesla levde inte upp till marknadens förväntningar under det första kvartalet. Omsättningen sjönk med 9 procent jämfört med samma period förra året.

Teknikjättarna ledde uppgång på Wall Street

2 timmar sedan
De sju teknikjättarna ledde uppgången på USA-börserna på tisdagen. Svenska Spotify rusade efter en stark delårsrapport.

Tjäna 33 000 kronor i månaden bara på fonder – så gör du

3 timmar sedan
Det kommer ta ett tag, men när du väl sparat tillräckligt mycket pengar kommer du faktiskt kunna bli det som kallas för ekonomiskt oberoende. Knepet är inte några snabba cash. Istället handlar det om långsiktigt, tålmodigt sparande i indexfonder fram till pensionen. Så här går det till och så här lång tid tar det, enligt experten.

Lång väntan på bostad – kommun får miljonbot

3 timmar sedan
En kvinna i behov av särskild bostad enligt LSS fick vänta nästan två år innan hon fick ett boende. Det berodde enligt Luleå kommun på platsbrist, något förvaltningsrätten inte ser som en acceptabel orsak.