- Foto: Fredrik Sandberg/Scanpix

Åtal troligt för dråpmisstänkt barnläkare

"Prognosen pekar mot ett åtal."


Den barnläkare som misstänks för dråp i det uppmärksammade fallet på Astrid Lindgrens barnsjukhus kommer sannolikt att åtalas.

Besked kommer på torsdag, enligt uppgifter till SvD.

Åklagare Peter Claesson vill varken bekräfta eller dementera att beslutet ska komma denna vecka men medger att det lutar åt åtal.

– Det har hittills inte kommit fram något som på ett avgörande sätt ändrar min bedömning i fallet. Prognosen pekar därför mot ett åtal, säger han till SvD.

Barnläkaren misstänks ha gett en för tidigt född flicka dödliga doser narkosläkemedel efter att livsuppehållande åtgärder avbrutits. Ett så kallat barmhärtighetsmord, enligt spekulationer.

Barnläkaren har hela tiden nekat till alla anklagelser.

/
/
Dog
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Oppositionen: Brist på förslag här och nu

Ja till säkerhetslag i Hongkong

Hongkong har antagit en ny hård säkerhetslag, som ska ge regimen ännu större möjligheter att slå till mot politiskt missnöje.

Costcos brakförlust – så mycket gick de back 2023

Costco Wholesale etablerade sig i Sverige 2022 och fler varuhus är redan på gång. Men hur gick det egentligen för den amerikanska butiksjätten under deras första år i Sverige?

Föräldrar åtalas – stängde in barn i källare

Ett föräldrapar i Halmstad åtalas för olaga frihetsberövande av sina barn. Enligt misstanken ska de ha stängt in barnen i en mörk källare, och pappan är också misstänkt för flera fall av misshandel.

223 miljoner till regionerna för fler AT-läkare

Regionerna får 223 miljoner kronor för att utöka antalet AT-läkare för att kunna säkerställa kompetensförsörjningen, meddelar regeringen i ett pressmeddelande.

Rusning efter vapenlicenser oroar palestinier

Kriget mot Hamas har lett till en rusning efter vapenlicenser bland vanliga israeler. Medborgarna känner sig säkra när de kan "neutralisera beväpnade terrorister", hävdar säkerhetsminister Itamar Ben-Gvir. Men bland palestinier i Israel ökar oron.