Peter Häggström ny bloggare på Nyheter24!

I dag är det premiär för friidrottsexperten Peter Häggströms blogg på Nyheter24.


"Jag tror att många tycker att jag är påläst, men att jag balanserar på en tunn gräns till att vara en jobbig liten besserwisser"

–  Peter Häggström om sig själv.

"Att han är en kul kille och supertalang, som borde prestera bättre än vad han gjort på sistone. En joker som kan vinna vilken tävling som helst. Sedan tycker jag att han ska gå ner fem kilo i muskler och hoppa 2.40m."

- Peter Häggström om höjdhopparen Linus Thörnblad.

---

I dag är det premiär för friidrottsexperten Peter Häggströms blogg på Nyheter24. Peter "Hägge" Häggström har jobbat som friidrottsexpert ända sedan hade lade skorna på hyllan för åtta år sedan. OS-stjärnan är fortfarande bland de bästa i Sverige genom alla tider i både längdhopp och 100m.

Nyheter24:s läsare kommer nu få chansen att möta Sveriges mest unika idrottsexpert. Han lär till exempel vara den första idrottsexperten någonsin att vara nominerad till "Årets Homo" vid måndagens QX-gala på Cirkus. Då förstår ni att Häggströms blogg kommer att vara en av Sveriges mest färgstarka sportbloggar.

- Anledningen till att jag i november kom ut som gay i media, var att jag ville ge framförallt killar som är idrottare och gay en förebild, även om jag nu själv inte längre är elitaktiv. Jag har fått en massa positiv respons och jag hoppas att det nu kommer att bli en större öppenhet för homosexuella även inom idrotten, säger Häggström och fortsätter:

- Läsarna kommer att få följa med i det senaste inom friidrottsvärlden och givetvis få följa mitt liv med en massa friidrott, träning och annat kul som händer i mitt liv. Det kommer att bli analyser och kommentarer som ibland följer den sportjournalistiska mallen, men mitt absoluta mål är att ge läsarna analyser på träning och friidrott ur nya vinklingar, säger Häggström.

Läsarna kommer till exempel att få ta del av "Hägges" videobloggande från de flesta stora tävlingar runt om i Europa och världen. Du som läsare kommer att få ta del av analyser och exklusivt material om och med de svenska stjärnorna Sanna Kallur, Christian Olsson och Carolina Klüft.

- Peter är inte bara en väldigt Nyheter24, utan också väldigt ambitiös och kreativ och kommer att kunna ge läsarna chansen att följa med bakom den stora friidrottsscenen, säger Nyheter24:s sportchef Ehsan Fadakar.

För att läsa Peter Häggströms blogg, klicka här.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Så tycker fotbollsfansen om VAR

2 timmar sedan

Löftet till Bergvall: "Ska finnas där för honom"

3 timmar sedan
Tolv allsvenska matcher och en cupfinal mot Malmö FF återstår av tiden i Djurgården. Sedan bär det av till London och Tottenham för Lucas Bergvall, 18. Där ställer sig gärna Dejan Kulusevski i välkomstkommittén. Jag har aldrig haft en svensk lagkamrat så det ska bli otroligt kul att vara där och finnas för honom, säger han.

Allsvenskan: Fem unga talanger att hålla koll på

3 timmar sedan
Vilka slår igenom och får rubrikerna? Vilka nyförvärv blir lyckade? Flopparna? Vilka unga spelare tar den 100:e allsvenska säsongen med storm?

Boston missade chans att säkra slutspel

idag 03:52
Boston behövde "bara" ta en poäng i matchen mot Tampa Bay för att som andra lag för säsongen säkra en plats i Stanley Cup-slutspelet.

Varning för tysk öl: "Kan vara starkare"

idag 03:20
Brittiska fans varnas för den öl som kommer att serveras under fotbolls-EM i Tyskland i sommar.

Sundqvist knäskadad – borta resten av säsongen

igår 23:28
St Louis svenske NHL-anfallare Oskar Sundqvist blir borta resten av säsongen efter skadan i matchen mot Vegas under natten till tisdagen. Den 30-årige svensken har dragit av främre korsbandet i höger knä och ska opereras, bekräftar klubben på nhl.com.