Polisen Martin Bergström (t.v.) som tillsammans med sin kollega Carl Larsson (t.h.) gjorde ett kontroversiellt ingripande mot en journalist vid Hornstulls tunnelbanestation på torsdagen.
1 av 2
Polisen Martin Bergström (t.v.) som tillsammans med sin kollega Carl Larsson (t.h.) gjorde ett kontroversiellt ingripande mot en journalist vid Hornstulls tunnelbanestation på torsdagen. - Foto: Jesper Nilsson/Dagens Konflikt
Debattören och journalisten Jesper Nilsson
2 av 2
Debattören och journalisten Jesper Nilsson

Åklagare inleder förundersökning mot Hornstullspoliserna

De två civilpoliser som journalisten Jesper Nilsson tog bilder på i tunnelbanan i förra veckan misstänks för egenmäktigt förfarande och ofredande.


Så rättssäker är du mot polisen

Mellan åren 2005-2009 upprättades 21 548 anmälningar mot poliser.

301 anmälningar, eller 1,4 procent, ledde till fällande dom.

Av dessa 301 domar gällde 131 stycken poliser i tjänst, varav 38 domar handlade om våld i tjänsteutövandet.

STOCKHOLM. Citypolisen har nu bett en åklagare att inleda en förundersökning mot de två civilpoliser som ska ha trakasserat journalisten och debattören Jesper Nilsson vid Hornstulls tunnelbanestation i torsdags i förra veckan.

De båda poliserna misstänks för egenmäktigt förfarande och ofredande.

Poliserna tvingade Jesper Nilsson att radera de bilder han tagit på dem - men väl hemma lyckades journalisten återskapa bilderna och en videofilm digitalt.

Poliserna har samtidigt upprättat en anmälan mot Jesper Nilsson för brott mot personuppgiftslagen PuL efter att han publicerat bilderna på sin blogg. Poliserna har också anmält Jesper Nilsson för ofredande och förgripelse mot tjänsteman.

Poliserna är dessutom misstänkta för tjänstefel.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Fem häktade för grova kreditbedrägerier

1 timme sedan

Explosion vid militärbas i Irak

2 timmar sedan
En person dödades och flera skadades i en attack mot en militärbas i södra Irak vid midnatt fredag, enligt irakiska säkerhetskällor. Enligt källorna rör det sig om en "bombattack" men vill inte uppge vem som kan ligga bakom.

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

igår 23:01
"Misstänkt rattfylleri på Rv 21.", skriver polisen på sin hemsida.

Då kan bitcoinutbudet halveras

igår 22:46
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

igår 22:46
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

igår 22:12
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.