- Foto: Borås kommun

Gängvåldtog och misshandlade 14-åring

Killgäng i snusnäsdukar tros ligga bakom brutala angrepp på två tonårsflickor.


BORÅS. Maskerade med snusnäsdukar och huvor gick de till attack. Med knivhot och brutal misshandel bröt de ner sitt offer: en fjortonårig tjej.

Också en 13-årig flicka utsattes för ett våldtäktsförsök, men hennes tre angripare skrämdes på flykt.

De samstämmiga signalementen gör att man tror att det rör sig om samma gärningsmän, skriver Borås Tidning.

14-åringen våldtogs vid Asklandabadet i Borås redan den 31 juli i fjol. Men först i vinter kom den våldsamma tragedin upp till ytan. Tidigare hade flickan inte vågat berätta.

– Vi vet vem du är, sa männen, som tros vara i 20-årsåldern, efter att de sparkat ner henne till marken och turats om att våldta henne.

Männen hotade också med att ge sig på flickans syskon och kompisar om hon avslöjade något.

13-åringen angreps på exakt samma sätt. Med sparkar mot huvud och kropp fick de ner henne på marken. Den ene killen knäppte upp gylfen. I panik sparkade tjejen honom mot skrevet - och möttes av en skur av sparkar från alla tre. De höll fast henne och någon började dra av henne byxorna.

Just då räddades hon av en annalkande bil som skrämde iväg killarna.

– Vi tror att det kan vara samma gärningsmän som vid Asklandabadet, säger kriminalinspektör Ulf Strömbom, vid länskriminalen i Borås, till BT.

Nu söker polisen efter vittnen och uppmanar allmänheten att hjälpa till.

– Det här är oerhört allvarliga brott med mycket kraftigt våld mot unga flickor på allmän plats, säger Ulf Strömbom till BT.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!