Nytt vittne i Arbogatragedin

Enligt vittnet hotade tyskan att döda barnen flera månader innan morden.


Ett nytt vittne träder fram inför torsdagens hovrättsförhandlingar mot tyskan Christine Schürrer för morden i Arboga. Enligt vittnet har Schürrer hotat att döda barnen flera månader innan morden inträffade, skriver Aftonbladet.

Det nya vittnet är en vän till tyskan Christine Shürrer, 32, som dömdes i tingsrätten.

Redan sju månader innan tragedin i Arboga ska Schürrer ha pratat om att "undanröja" de båda barnen Max och Saga Jangestig, säger vittnet.

– Vi har ett nytt vittne som berättat att hon träffade Christine Schürrer i augusti 2007. Enligt vittnet berättade då Schürrer om sin spruckna romans med Emma Jangestigs sambo. Hon sa att "hennes livs kärlek" levde i en ny relation med en kvinna med två barn. Hon sa sedan att barnen var ett problem som gick att "undanröja", säger kammaråklagare Johan Fahlander till Aftonbladet.

– Vittnet uppfattade det som om hon menade att hon skulle döda barnen.

I augusti i år dömdes tyskan Christine Schürrer i Västerås tingsrätt för de båda morden på Max, 3, och Saga, 1, samt för mordförsök på barnens mamma, Emma Jangestig. Schürrer dömdes till livstids fängelse, och kommer att utvisas efter avtjänat straff.

Christine Schürrer har via sin advokat överklagat domen. Hovrättsförhandlingarna inleds nu på torsdag, skriver Aftonbladet.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!