1998 vann Emil Forselius en guldbagge för sin roll i filmen Tic Tac.
1 av 3
1998 vann Emil Forselius en guldbagge för sin roll i filmen Tic Tac. - Foto: MARK EARTHY/SCANPIX
Han har medverkat i flera populära filmer.
2 av 3
Han har medverkat i flera populära filmer. - Foto: Ola Torkelsson/SCANPIX
Emil Forselius blev 35 år.
3 av 3
Emil Forselius blev 35 år. - Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX

Mamman: "Det får inte vara sant"

Emil Forselius hittades i tisdags död i sitt hem. I lägenheten fanns ett avskedsbrev till hans 5 månader gamla son.


STOCKHOLM. Emil Forselius är en av Sveriges mest kända skådespelare och har medverkat i flera populära filmer. Sitt absoluta genombrott fick Forselius för sin roll i filmen Tic Tac, som han senare belönades med en guldbagge för.

Men trots framgångarna led Forseulius av depression, en sida som få människor kände till. Under helgen pratade han med sin vän, Håkan Danielsson.

- Han sa att han kände sig nedstämd. Vi skulle träffas i dag (onsdag) och promenera, äta och prata, säger Danielsson till Expressen.

I söndags pratade Emil Forselius för sista gången med sin mamma, Anneli Forselius. Trots att han inte nämnde något, kände Anneli Forselius att något var fel.

När hon inte fick tag på sonen under tisdagen blev hon orolig och beslöt att åka till Stockholm för att hälsa på. När hon kom till skådespelarens lägenhet såg hon först avskedslappen.

- Han skrev att vi inte skulle gå in där. Sen stod det att alla saker var till sonen. Jag minns inte mer, det var så hemskt att det inte gick att tänka, berättar Anneli Forselius för Expressen.

I ett av rummen hittade hon Emil död. Mamman skrek rakt ut, med samma tanke malande i huvudet; Det får inte vara sant.

Emil Forselius blev pappa i november förra året. Han hade tagit pappaledig för att vara med sin son.För tre veckor sedan uppdaterade skådespelaren sin facebooksida med orden:

Jag är världens lyckligaste pappa till min lilla underbara son!!! Jag kommer alltid finnas för dig. Älskar min familj

- Han var så lycklig, så lycklig. Det fanns ingenting som var så bra som att vara pappa. Därför är det är så svårt att förstå. Varför valde han att ta den här vägen, säger Anneli Forselius till Expressen.

Emil Forselius blev 35 år gammal.

Öppningsscenen i filmen Tic Tac från 1997:

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!