Sexuella närmanden mot flicka på hem

Behandlingsassistenten utsatte flickan för sexuella närmanden under flera månaders tid.


HELSINGBORG. Flickan hade lagts in på behandlingshemmet Ljungaskog för att få hjälp med sina problem. Hemmet skulle vara en lugn plats för hennes återhämtning – istället blev hon utsatt för sexuella närmanden.

Det var i slutet av november i förra året som flickan sökte upp sin gamla avdelning. Hon hade skrivits ut två veckor tidigare, men kom tillbaka då det var något hon ville berätta. Hennes behandlingsassistent hade från mars till och med sommaren 2008 utsatt henne för sexuella närmanden.

Men det här var inte första gången som mannen betett sig olämpligt mot flickor. Vid flera tillfällen hade man talat med mannen om hans beteende mot flickorna på hemmet. In i det sista hoppades man att han förändrats – men nej.

Trots detta fick han alltså arbeta kvar. Och flickan fick istället för lugn och ro en riktig mardrömsvistelse.

"Behandlingshemmet Ljungaskog är process- och målinriktad. Den bygger på en helhetssyn som utgår från varje flickas särskilda behov och förutsättningar.", står det på hemmets internetsida.

Mannen har fortfarande inte sparkats, något som skulle förbättra de inlagda flickornas "behov och förutsättningar". Istället stängdes han av från sin tjänst i bara tre dagar. Händelsen har polisanmälts.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!