- Foto: Polisen

Höll sig med marijuanatält i lägenheten

De jagade en hembrännare, men i lägenheten hittade polisen i stället två tält uppspända inomhus. I tälten fanns åtta plantor cananbis sativa.


ARLÖV. Intill de stora tälten hängde skördade blad och kvistar. Torkade och rökfärdiga. Den 45-årige lägenhetsinnehavaren är nu anhållen för narkotikabrott, skriver Sydsvenskan.

Också hans 17-åriga dotter greps vid tillslaget - med cannabis i blodet.

Hennes pappa är också misstänkt för brott mot alkohollagen. Inledningsvis var polisen nämligen på jakt efter en försäljare av olaglig sprit. Vid en port till ett hyreshus på Kornvägen i skånska Arlöv sprang poliserna på 45-åringen. Med en dunk hembränt i handen.

När man gjorde razzian i hans lägenhet hittade man dock ingen hembränningsapparat. Men väl en avancerad hemodling.

Mitt i tillslaget kom mannens 17-åriga dotter hem. Enligt polispatrullen såg hon misstänkt narkotikapåverkad ut och greps.

Eftersom flickan bor tillsammans med sin pappa och inte gärna hade kunnat vara omedveten om vad som pågick i lägenheten misstänktes också hon initialt för narkotikabrott av normalgraden.

Men eftersom 45-åringen tog på sig hela skulden och ett barn som befinner sig i beroendeställning till gärningsmannen kan fritas från rättsligt ansvar försattes hon efter förhör på fri fot.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!