Den ryske affärsmannen Vladimir Antonov sägs ligga bakom holländska Spykers uppköp av Saab från GM.
1 av 5
Den ryske affärsmannen Vladimir Antonov sägs ligga bakom holländska Spykers uppköp av Saab från GM. - Foto: Karin Olander/Scanpix
Vladimir Antonov påstås ha kopplingar till ryska maffian. 2009 utsattes han för ett mordförsök på öppen gata.
2 av 5
Vladimir Antonov påstås ha kopplingar till ryska maffian. 2009 utsattes han för ett mordförsök på öppen gata. - Foto: Jonas Fröberg / SvD / SCANPIX
3 av 5
4 av 5
- Foto: Pressens Bild/Scanpix
5 av 5
- Foto: Pressens Bild/Scanpix

Saab-Antonov kör rally

Den ryske affärsmannen Vladimir Antonov - beskylld för maffiakopplingar - sägs vara den som pungat upp för Spyker/Saab-affären. Nu kör han rally. I en Saab.


Det historiska midnattssolsrallyt som går av stapeln i sommar är mer populärt än någonsin. Och har fått tacka nej till många rallyproffs som känt sig manade.

Men med i uppställningen finns såväl skådisen Mikael Persbrandt som den pr-hungrige ryske finansmannen Vladimir Antonov.

Samme Antonov som förmodas ha finansierat holländska Spykers uppköp av Saab. Och som likaså förmodas ha kopplingar till maffian.

Efter att ha utretts av svenska Säpo och amerikanska FBI stoppades han som huvudägare i Spyker inför General Motors försäljning av den svenska bilindustrins kronjuvel.

Men nu vill han bygga Saabfabrik i den gamla sovjetiska militärstaden Kaliningrad. Och i sommar ska han alltså köra rally i en Saab 99 turbo CC i klassen regularity.

Vid sin sida har han den erfarne franske co-drivern Denis Giraudet.

– Vi har en späckad startlista, med namn som Stig Blomqvist, Björn Waldegård och Mikael Persbrant. Att Antonov är med och kör en Saab har nog enbart med Spykeraffären att göra, säger Håkan Tonér, presschef för Midnattssolsrallyt, till nyhetsbyrån TT.

Det historiska midnattssolsrallyt går av stapeln i Jönköping den 14 juli, första etappen går därifrån till Trollhättan och målgången är i Västerås den 17 juli.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!