"Svenske porrkungen blåste mig"

Finansman: Berth Milton lurade mig att köpa dåliga aktier.


Nyheter24 har tidigare skrivit om porrkungen Berth Miltons konflikter. I en annan pågående rättegång tar Berth Milton strid mot Kaupthing, som nu åtalas, för felaktig hantering av aktieaffärer. Nu hörs en röst från alpiska Schweiz som vill vittna till förmån för den krisdrabbade isländska banken.

– Det var först för några månader sedan jag hörde talas om Miltons rättsprocess. Jag tror att jag har en del att berätta i sammanhanget, säger den schweiziska finansmannen Claudio Gianascio till Realtid.

Enligt Gianascio kopplades hans investmentbank Givigest in för att börsintroducera Miltons bolag Private Media Group på aktiemarknaden mellan 1997 och 2000. Allt var frid och fröd och Privates aktie sköt i höjden.

Sedan ska Milton ha kontaktat Gianascio igen under 2002 för att få låna pengar och för att få hjälp med att stimulera Privateaktien. Milton fick 15 miljoner kronor och ett tag senare föll aktien.

Tvisten i den nuvarande rättegången handlar om Matteus, en aktiemäklarfirma som senare köptes av Kauphting. Matteus dåvarande aktiemäklare Ulf Åslund säger att Milton bad honom att sälja aktier när den föll i kurs. Detta förnekas av Milton. I vilket fall som helst inser nu Gianascio att det var dessa dalande aktier han fick köpa.

– Det blev jag som i slutändan blev sittande med en säck med förluster, konstaterar Gianascio, enligt Realtid.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!